CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaDveri traže uvođenje ekonomskog vanrednog stanja u Srbiji

Dveri traže uvođenje ekonomskog vanrednog stanja u Srbiji

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da bi hitno trebalo uvesti “ekonomsko vanredno stanje”, jer je, kako kaže, situacija u kojoj se nalaze privreda i građani Srbije “više nego alarmantna”. Ova stranka predstavila je paket mera podrške domaćoj privredi i građanima.

Dveri smatraju da pažnja države mora da se preusmeri sa stranih kompanija na domaću privredu i poljoprivredu i da se pomognu najugroženije kategorije stanovništa.

Obradović je kazao da bi trebalo videti ko socijalno najugroženiji, da li su to građani sa minimalnim penzijama, najstariji sugrađani koji uopšte nemaju nikakva primanja, porodice sa više dece koje su socijalno ugrožene, kako bi se ustanovilo ko sve mora da bude pomognut u sferi socijalne politike.

Jedna od mera koju Dveri predlažu je da najugroženiji dobijaju od države vrednosne čekova za kupovinu domaćih poljoprivrednih prehrambenih industrijskih proizvoda, a smatraju i da država mora da natera sve državne instucije da kupuju domaće poljoprivredne, prehrambene, industrijske proizvode, bar za vreme globalne krize.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno