CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoNOVI PAZAR Vojni lekari pregledali pacijente u Trnavi i Deževi

NOVI PAZAR Vojni lekari pregledali pacijente u Trnavi i Deževi

Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš danas su obavili zdravstvene preglede meštana sela Deževa i Trnava u okolini Novog Pazara, u okviru akcije „Vojni lekar na selu“.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji je naložio da se vojno zdravstvo uključi u ovu akciju kako bi se što učestalije realizovala, istakao je da je ovo samo još jedan od načina da pokažemo da je vojska uvek uz svoj narod, spremna da pomogne gde god zatreba.  

Foto Ministarstvo odbrane

„Trudićemo se da posete naših specijalista seoskim ambulantama i kućama u udaljenim mestima gde je meštanima otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite, pogotovo što se radi uglavnom o starijem stanovništvu, budu što učestalije. Važno nam je da oni znaju da nisu zaboravljeni i da njihova vojska misli na njih. U Deževi i Trnavi su danas imali priliku da ih pregledaju naši kardiolozi, reumatolozi, endokrinolozi i po gužvi za preglede i po njihovom oduševljenju znamo da smo uradili pravu stvar “, rekao je ministar Stefanović.   

Ministar odbrane se zahvalio lekarima Vojne bolnice Niš, novopazarskom Domu zdravlja i lokalnoj samoupravi koji su zajedno organizovali današnju akciju u kojoj je pregledano oko 100 meštana.

Ekipi vojnih lekara u novopazarskim selima danas su se pridružili i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Veljko Milić, direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović.

Foto Ministarstvo odbrane

Upravnik niške Vojne bolnice pukovnik Milić podsetio je da su vojni lekari već pomagali žiteljima ovog kraja zbrinjavanjem kovid pacijenata u Vojnoj bolnici u Novom Pazaru.

„Ova akcija, odnosno saradnja, zamišljena je između ostalog i kao pregled pacijenata na mogući postkovid sindrom, koji se iz dana u dan pokazuje kao sve veći problem zdravstva“, rekao je pukovnik Milić.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ćorović istakao je da je današnja akcija od velikog značaja za Dom zdravlja, kao i za sve meštane.

„Reč je o velikoj dobiti za naše pacijente, jer su u pitanju eminentni stručnjaci. Gužva je i meštani su zadovoljni i mnogo nam znači, jer smo omogućili visok nivo zdravstvene zaštite u našim seoskim ambulantama“, rekao je direktor Doma zdravlja Novi Pazar.

Meštane Deževe i Trnave pregledali su kardiolog, reumatolog, endokrinolog uz korišćenje dijagnostičke procedure (EKG), a bili su u prilici i da provere nivo šećera u krvi. Akcija je protekla uz pomoć i saradnju lekara iz lokalnih ambulanti koji su upoznati sa zdravstvenim problemima stanovništva tog kraja.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno