CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaPortparol EU: Od Srbije očekujemo da ne jača veze sa Rusijom

Portparol EU: Od Srbije očekujemo da ne jača veze sa Rusijom

Portparol EU Peter Stano rekao je da se od Srbije kao zemlje kandidata očekuje da ne jača svoje veze sa Rusijom.

-U vreme neopravdane i ničim izazvane ruske agresije na Ukrajinu, Srbija ne treba da jača svoje veze sa Rusijom, kazao je Stano.

On je rekao da je dobro što sun eke zemlje zabranile prelet Lavrovljevog aviona na putu ka Srbiji, rekavši da se radi o doslednoj primeni restriktivnih mera i punoj usklađenost sa zajednickom evropskom i bezbednosnom spoljnom politikom.

On je kazao da nakon telefonskog razgovora visokog predstavnika EU Žozepa Borela i predsednika Vučića “EU želi da računa na Srbiju kao na iskrenog kandidata i pouzdanog evropskog partnera za zajedničke principe, vrednosti, bezbednost i prosperitet”.

-Evropske sankcije protiv Rusije odražavaju moralni i politički stav u odnosu na potpuno kršenje Povelje UN-a i međunarodnog prava, rekao je Stano koji se osvrnuo i na izjave ruskog ministra Lavrova o merama kojima bi Moskva mogla da uzvrati na odluku o zabrani preleta.

-Reč je o neprikladnim opaskama nekoga ko se nalazi na listi sankcija EU. Lavrov je na toj listi jer je jedan od najglasnijih promotera ilegalne ruske agresije na Ukrajinu, kao i zbog njegovih akcija koje aktivno podrivaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, kao stabilnost i bezbednost u zemlji”, rekao je Stano.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno