CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoKosovski političari: Kosovo propada, a Kurti na ekskurziji

Kosovski političari: Kosovo propada, a Kurti na ekskurziji

Premijer Kosova Aljbin Kurti ovih dana našao se na oštrom udaru opozicionih partija ali i od pojedinih članova svoje stranke. Najoštrije kritike Kurtiju uputila je Alijansa za budućnost Kosova koja je od Vlade Kosova zatražila petomesečno ukidanje akcize na naftu i ukidanje poreza na osnovne proizvode.

Funkcioner i poslanik ove stranke Palj Ljekaj rekao je da je to neophodno učinti zbog velike inflacije na Kosovu. Za to vreme, kaže on, premijer Kurti je na ekskurziji.

“Reakcija Vlade u ovom kriznom vremenu se ne vidi. Premijer je na ekskurziji, a ministri ekonomskih resora su nevidljivi. Za svaki predlog, inicijativu opozicije, ne postoji ni minimalna volja da se razgovara“, rekao je Ljekaj.

On kaže da bi se održala vitalnost privrednog lanca potrebne su hitne mere.

“Hitne mere moraju obuhvatiti najmanje tri segmenta. Prvo, podrška kroz fiskalnu i poresku politiku; Drugo, u podršci direktnom i indirektnom održavanju ekonomskog lanca, i treće, da se obezbedi snabdevanje za osnovne proizvode i kontrola tržišta. Za podršku kroz fiskalnu i poresku politiku predlažemo ukidanje petomesečnog perioda akcize na naftu“, rekao je Ljekaj.

Kurtija je kritikovala i bivša poslanica Pokreta Samoopredeljenje Šćipe Pantina izjavila je da se i Albanija zaklinjala u svog lidera Envera Hodžu.  

“I Albanija je imala lidera kome se narod zaklinjao i on nije bio ‘podložan’ nikakvom uticaju spolja ili sveta, ali da li se sećate kako je Albanija ‘cvetala’ u njegovo vreme”, navela je Pantina. 

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno