CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoŽigmanov i Biševac: Bošnjaci nedovoljno zastupljeni u policiji i sudstvu

Žigmanov i Biševac: Bošnjaci nedovoljno zastupljeni u policiji i sudstvu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, koji se danas sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predsednicom BNV dr Misalom Pramenković, kazao je da se Bošnjaci u Srbiji susreću sa određenim izazovima koji se odnose na nesrazmernu zastupljenost u policiji i sudstvu.

Ministar Žigmanov je osudio svaki vid nasilja, pre svih one ciji je epilog ubistvo. Kazao je i to da je država sprovela istragu o ubistvu Ervina Ćelahmetovića (35) iz  Priboja i da očekuje sudski epilog.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je ovaj grad multietnička sredina.

-Novi Pazar može da posluži kao primer dobrih međusobih odnosa i međuetničke saradnje, koja se čuva kroz porodice i prenosi na buduće generacije, rekao je Biševac koji je, takođe, ukazao na nedovoljnu zastupljenost Bošnjaka u državnim institucijama.

Žigmanov se sastao i sa predsednicom Skupštine dr Anelom Halilović Šemsović, zamenikom gradonačelnika Vladimirom Marinkovićem, pomoćnikom gradonačelnika Tarikom Rupićem i članom Gradskog Veća Mirsadom Jusufovićem. (Foto Senko Župljanin)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno