CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVučić: Vojska i policija Srbije nisu prelazili na Kosovo i Metohiju

Vučić: Vojska i policija Srbije nisu prelazili na Kosovo i Metohiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da srpska vojska i srpska policija nijednog trenutka nisu prešli administrativnu liniju sa Kosovom.

“Lagali su za to kao što lažu i za sve drugo”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu odgovorajaći na pitanje povodom pisanja albanskih medija da je srpska vojska pregazila međunarodno pravo i prešla administrativnu liniju i da li NATO ima dokaze za to.

Vučić je dodao da isto tako lažu 180 dana da će Srbija da napadne nekoga u regionu i primetio da niko nijednom nije rekao izvinite zbog tih laži.

“Zahvalan sam NATO-u što sa takvim neistinama nije izlazio, za razliku od nekih drugih”, rekao je Vučić.

Stoltenberg je na isto pitanje istakao da se uloga NATO na KiM zasniva na jasnom mandatu UN da je Kfor neutralan, da neće biti uključen u sukob, već da je njegova uloga da obezbeđuje sigurnost svim zajednicama.

“Ozbiljno shvatamo nasu odgovornost da budemo neutralni, ne da budemo deo sukoba, da budemo neutralni činilac koji obezbeđuje bezbednost i sigurnost svih zajednica i slobodu kretanja uključujući i za Srbe”,naglasio je Stoltenberg.

On je dodao da KFOR sve što se tiče konflikta pažljivo prati, kao i da NATO podržava politički dijalog pod okriljem EU.

“Ovo je podržano i poduprto vojnim prisustvom KFORA na KiM i ovo je poruka da nećemo biti uključeni, već neutralni činlilac i sprovoditi naše prisustvo prema jasnom mandatu UN”, poručio je Stoltenberg.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno