CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoIzgradnja kišne kanalizacije, vodo mreže, ograđivanje pravoslavnog groblja

Izgradnja kišne kanalizacije, vodo mreže, ograđivanje pravoslavnog groblja

Gradsko veće Novog Pazara usvojilo je odluku o početku radova na izgradnji kišne kanalizacije u delu ulice Kej skopskih žrtava, kao i izgradnji vodovodne mreže u naselju Erozija.

-Gradsko veće dalo je nalog JKP „Vodovod i kanalizacija“ da realizuje ove radove. Treba istaći da su na današnjoj sednici usvojene i odluke o proceni zemljišta koje je potrebno da Grad dokupi, kako bi se stekli uslovi za probijanje ulice Stane Bačanin i njeno spajanje sa ulicom Relje Krilatice“, rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

Prema njegovim rečima, procena vrednosti vršena je i za zemljište na još dve lokacije u gradu, kako bi se probijanjem određenih ulica smanjile gradske i saobraćajne gužve.

Gradsko veće usvojilo je Procenu rizika za smanjenje katastrofa za grad Novi Pazar. U pitanju je izuzetno značajan strateški dokument koji će se u naredne tri godine primenjivati na lokalnom nivou.

-Dokument sadrži sve jasno definisane karakteristike grada Novog Pazara, od stanovništava, preko saobraćajne, vodovodne, energetske infrastrukture, do ostalih elemenata čije je poznavanje neophodno u slučaju potrebe da se raguje u uslovima prirodnih katastrofa, rekao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

Ovaj sokument pre razmatranja na Gradskom veću usvojen je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije i dobio je pozitivno mišljenje Ministarstva unutrašnjih poslova, sektora za vanredne situacije – odeljenje u Novom Pazaru.

Gradsko veće donelo je odluku ododeli sredstva za izvođenje dodatnih radova na džamiji „Nur“ u Muru, kao i sredstava za ograđivanje pravoslavnog groblja u naselju Štitare. (Grad Novi Pazar)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno