CodeArt Studio
NaslovnaKosmetStoltenberg: Kfor povećao broj jedinica na severu Kosova

Stoltenberg: Kfor povećao broj jedinica na severu Kosova

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu da je Kfor već povećao svoje prisustvo na severu Kosova i da je spreman da deluje u slučaju eskalacije situacije, ali da pre svega radi na smirivanju tenzija kroz kontakte sa Beogradom i Prištinom.

“Mi imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, esklacija i bilo kakav sukob”, rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje agencije Blumberg da li će KFOR biti spreman da interveniše u slučaju eskalacije situacije na KiM.

Stoltenberg je dodao da je KFOR u bliskom kontakru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i nadležnima u Beogradu i Prištini, dodavši da je to način da se spreče nesporazum i da da se deluje u situacijama kakva je viđena krajem jula.

“Mi smo spremni da delamo. Već smo povećali na severu prišustvo, ali smo spremni da radimo da se smanje tenzije i obezbedi sigurnost kretanja srpskog stanovništva”, rekao je Stoltenberg. (Foto Infolid)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno