CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVučić sa Šalenbergom o EU integraciji Srbije i geopolitičkim pitanjima

Vučić sa Šalenbergom o EU integraciji Srbije i geopolitičkim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa austrijskim ministrom za evropske i međunarodne poslove Aleksanderom Šalenbergom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, EU integracijama Srbije, geopolitičkim pitanjima i miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vučić je kazao da Beograd “ceni dosadašnju posvećenost Austrije ubrzanju evropskih integracija Srbije” i dodao da se nada nastavku “kontinuirane podrške” na tom putu, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

“Srbija je čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kad je reč o vladavini prava. Takođe sam upoznao ministra Šalenberga sa izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana na svom evropskom putu”, kazao je Vučić.

Šalenberg je predstavio Vučiću non-pejper koji je Austrija nedavno prosledila zemljama članicama EU sa željom da proces proširenja Unije učini mnogo opipljivijim, ali i da kreira mogućnost da se države kandidati postepeno integrišu u politike Evropske unije koje su od koristi za sve njih, navodi se u saopštenju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno