CodeArt Studio
NaslovnaKosmetNa Kosovu za vikend obijeno 11 povratničkih kuća i crkvena kancelarija

Na Kosovu za vikend obijeno 11 povratničkih kuća i crkvena kancelarija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestila je javnost da je proteklog vikenda na Kosovu, u opštini Novo Brdo, obijeno 11 povratničkih kuća, kao i kancelarija crkve u Donjoj Gušterici.

Pljačku objekta SPC, koji se nalazi u crkvenom dvorištu u Donjoj Gušterici, primetio je i prijavio sveštenik koji je jutros zatekao razvaljena vrata, otvoren prozor i razbacane stvari po kancelariji.

-Ovo je petnaesti napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine što nedvosmisleno pokazuje duboko nepoštovanje i nedopustiv odnos Albanaca prema vernicima i vrednostima SPC, navodi Kancelarija za KiM.

Ona u saopštenju postavlja pitanje predstavnicima međunarodnih organizacija koje deluju na prostoru Kosova, “da li će i kada dići glas protiv terora kojem su izloženi Srbi na Kosovu i poslati poruku nulte tolerancije prema nasilju nad Srbima?”

-Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da gradi kuće na prostoru KiM, pomaže SPC u pokrajini, ekonomski osnažuje naš narod, ali će ovi incidenti ostati mrlja na licu međunarodnih predstavnika, navodi se u saopštenju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno