CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaMinistar Đerlek i Hot razgovarali o projektima u Tutinu

Ministar Đerlek i Hot razgovarali o projektima u Tutinu

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Tutin i sa predsednikom opštine Salihom Hotom razgovarao o mogućnostima podrške i sufinansiranju projekata od najveće važnosti za građane.

Ministar Đerlek istakao je da opštine poput Tutina zahtevaju naročitu pažnju svih relevantnih instanci i Vlade Srbije i daleko veće investicije, kako bi se postigao ravnomerniji razvoj i bolji životni uslovi.

„Moramo da uložimo mnogo veće napore, kako bismo rešili ogromne izazove sa kojima se građani Tutina svakodnevno suočavaju, od problema vodosnabdevanja, do loše saobraćajne i komunalne infrastrukture, pa sve do obezbeđivanja povoljnog ambijenta, kako bismo sprečili dalji odliv ljudi koji predstavljaju ono najvrednije što ova opština poseduje i glavni pokretač razvoja“, ocenio je Đerlek.

Podsetivši na završetak puta Novi Pazar – Tutin, koji je od izuzetnog značaja za lokalno stanovništvo, ali i važan državni put, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, ministar je naglasio da je izgradnja saobraćajne infrastrukture preduslov za dolazak investicija u ove krajeve.

Govoreći o izvedenim projektima, predsednik opštine naveo je da je nedavno u Tutinu izgrađena trafostanica, a kroz projekat „Čista Srbija“ izvedena kanalizaciona mreža, štood izuzetnog značaja za ovu opštinu. Kako je naveo, Navodeći plan rekonstrukcija sportske hale i Osnovne škole „Rifat Burdžević Tršo“, predsednik opštine istakao je da su neophodna dalja i mnogo veća ulaganja kako bi se dostigao određeni nivo razvoja.

Ministar Đerlek obavestio je predsednika opštine da je u toku priprema Programa za podsticanje regionalnog rasta i lokalnog razvoja, nakon čega će biti raspisan Javni poziv za sufinansiranje projekata i pozvao predstavnike opštine Tutin da pošalju svoje predloge. On je naglasio da će u procesu izbora projekata, posebna pažnja biti usmerena na nerazvijene opštine poput Tutina.

U okviru posete, ministar Đerlek obišao je Dom za lica mentalno ometena u razvoju, jednu od devet ovakvih ustanova u Srbiji, koja vodi brigu o preko 200 korisnika.

Ministar Đerlek izrazio je uverenje da će zajedničkim snagama biti realizovan projekat nove zgrade, čiji je plan rezultat izuzetnih napora uprave ovog Doma, a koji bi omogućio adekvatniju brigu o korisnicima i zapošljavanje većeg broja stručnog kadra. (Foto Miloš Perić)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno