CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKosovska policija: Ipak je naš službenik učestvovao u ranjavanju muškarca

Kosovska policija: Ipak je naš službenik učestvovao u ranjavanju muškarca

Kosovska policija saopštila je danas, povodom ranjavanja Milana Jovanovića na severu KiM, da su četvorica njenih pripadnika suspendovana jer su učestvovali u ovom događaju.

Kako se navodi, jedan policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njemu, zbog čega je kosovska policija prethodno izdala obaveštenje da nije umešana u ”razmeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja”, a suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

Policija je saopštila da, na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umešan jedan policijski službenik i da je policija, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski inspektorat tzv. Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje.

”U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovom slučaju umešan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da će kosovska policija, zajedno sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, ”nastaviti da poziva na odgovornost policajca, koji krše (pravila) i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima”.

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je noćas u blizini Bistričkog mosta, na putu između Leposavića i Kosovske Mitrovice. On nije mogao da potvrdi ko ga je ranio, ali je izjavio da na tom mestu nije bilo nikoga osim Policije Kosova. Kosovska policija je zatim negirala umeštanost u slučaj ranjavanja.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno