CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaĐilas: Rusiji treba uvesti sankcije

Đilas: Rusiji treba uvesti sankcije

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, poručio je na Predsedništvu stranke da Srbija mora da napravi izbor da li želi da bude deo Evrope ili će joj po drugi put u istoriji okrenuti leđa. On je istakao da ne možemo biti jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to što je on lično protiv sankcija – nije argument, a da se SSP ne plaši teškid odluka i nepopularnih poteza.

-Odluke će biti teške jer su teška vremena u kojima živimo, a biće još teža ona koja dolaze… Ponovo, kao pre 30 godina, pred nama se nalazi izbor – želimo li da budemo deo Evrope čiji smo i kulturno i istorijski i politički nerazgradivi deo, ili ćemo drugi put u istoriji našeg naroda okrenuri leđa Evropi i krenuti putem izolacije, rekao je Đilas na Predsedništvu stranke na kojem je jednoglasno izabran za predsednika SSP.

On je istakao da Srbija ne može da bude jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to što je on sam protiv sankcija „jer znamo ko od njih najviše strada“, u ovoj situaciji nije argument.

-Ne možemo se odvajati od svih naših komšija. Zamislite da živite u zgradi od 40 stanova. Problem lifta i prokišnjavanja rešavaćate sa ljudima koji žive u preostalih 39 stanova. Možda u prvoj susednoj zgradi žive neki ljudi koje više volite, možda i bolje komšije, ali to nije bitno. Sa njima vaš lift ne možete sređivati. A posebno ne možete ako između vaše i te prve susedne zgrade koja vam je najbliža, prolazi autoput sa šest traka koji ne možete da pređete, slikovito je objasnio situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

Đilas je kazao da se Stranka slobode i pravde se ne plaši donošenja teških odluka i povlačenja nepopularnih političkih poteza, kao i da joj “nije nedostajalo odgovornosti da započne proces zalečenja političkih podela i smanjivanja društvenih tenzija”.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno