CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKurti: Blizu smo postizanju sporazuma sa Srbijom o energetici

Kurti: Blizu smo postizanju sporazuma sa Srbijom o energetici

Kosovski premijer Aljbin Kurti istakao je da su Kosovo i Srbija blizu postizanja sporazuma o energetici kao i da je sledeća nedelja ključna, pa se mora paziti kako proces ne bi bio oštećen, prenosi Reporteri.

-Sledeća nedelja je ključna da vidimo da li će biti finalizovan dogovor za početak implementacije energetskog puta, tako da moramo da pazimo da narednih dana ne oštetimo proces nagađanjima, rekao je Kurti.

Kurti je istakao da je na sastanku, koji su KEDS i srpska strana održali o energetici, razgovarano o četiri usluge koje su ranije dogovorene.

-Ono što treba imati na umu jeste da je reč o četiri prethodno dogovorene usluge, odnosno ugradnji brojila za energiju, njihovom održavanju i naplati mi smo tu obavezu ispunili. Neće biti dodatnih usluga u oblasti distribucije mimo ove četiri službe koje sam pomenuo i mimo četiri opštine na severu Kosova, rekao je on.

Kurti je pozvao na oprez zbog, kako navodi, neistina koje se mogu plasirati, jer se, kako kaže, traže izgovori da se ovaj dogovor ne postigne.

On je naveo da sporazum o energetici nije vezan za viznu liberalizaciju.

-Ovaj sporazum nije vezan za viznu liberalizaciju, mi smo ispunili sve kriterijume i značajno smo prilagodili imidž Kosova, koji je, po mom mišeljnju, najbolji od proglašenja nezavisnosti, rekao je Kurti.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno