CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoImate kamen u bubregu? Mladen sa planine Suvobor ima prirodni lek!

Imate kamen u bubregu? Mladen sa planine Suvobor ima prirodni lek!

Mladen Tomović iz sela Koštunići na Suvoboru nije lekar ali tvrdi da zna prirodni lek za uklanjanje kamena i peska iz bubrega.

Dok apoteka nije bilo na svakom ćošku, naši stari spas su tražili ali i pronalazili u lekovima iz prirode, piše RINA.

Ako neke od njih pitate odmah će vam reći i da su bili mnogo zdraviji. Brojni recepti decenijama se prenose sa koleno i koleno, a jedan takav čuva i Mladen Tomović iz sela Koštunići na Suvoboru. On buši drvo breze, a zatim iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen i bubregu.

Foto RINA

-Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kao po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više, priča Mladen za RINU.

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se 1 mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

-Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže, priča ova domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao. Ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet, pa ukoliko se korona virus vrati – zovino drvce u ruke i trk do prve breze, jer možda se rešenje krije baš tu. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno