CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaAbazović: Tu smo da rešavamo sva otvorena pitanja

Abazović: Tu smo da rešavamo sva otvorena pitanja

Premijer sam koji vodi evropsku i sekularnu državu, što znači da će sve verske zajednice u Crnoj Gori imati potpuno identičan tretman, poručio je danas u Beogradu premijer Crne Gore Dritan Abazović.

Abzović je kazao da on ni jednom pitanju ne daje veći značaj, no što ono zaslužuje, te dodao da ne može da utiče na pojedince ili grupe koji smatraju da je to “top tema”.

“Mi smo tu da svako pitanje koje je ostalo otvoreno u prethodnom periodu rešimo u skladu sa Ustavom i Zakonom”, rekao je Abazović.

On je to poručio nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u Palati Srbija odgovarajući na pitanja novinara da li misli da će SDP izaći iz vlade i kakav stav očekuje od Demokratske partije socijalista povodom Temeljnog ugovora koji je juče u Crnoj Gori bio glavna tema i na udaru kritika, kao i da li misli da će te stranke prestati da pružaju podršku vladi.

Prema njegovim rečima što se tiče Temeljnog ugovora predstvnici DPS-a i SDP-a su bili upoznati sa tekstom nisu imali nikakvu primedbu na normativni deo.

“Ukoliko budem morao da saopštavam detalje ja ću ih saopštiti, ali ne za ovom govornicom, niti na ovom mestu. Mislim da je to naša interna tema”, kazao je Abazović.

Objasnio je da su te stranke imale prilike da izraze svoje nezadovoljstvo i da ukoliko žele da preduzmu nešto u skladu sa njihovim ovlašćenjima, on kao premijer, nema ništa protiv.

Naglasio je da će se dok bude premijer voditi isključivo državnim interesima.

“Pojedinačni i partijski interesi me ne interesuju, a to se odnosi i na stranku čiji sam predsednik”, poručio je Abazović.

Istakao je da je u cilju građana Crne Gore da se pitanje Temeljnog ugovora što pre zatvor i ocenio da je predloženi tekst potpuno u skladu sa Ustavom i Zakonom.

Naveo je da su danas otvorene neke ekonomske teme i izrazio želju da te teme ubuduće u Crnoj Gori budu prioritet.

Podsetio je da je pitanje Temeljnog ugovora pokrenuto 2012. godine i da je pitanje za prethodne premijere i vlade Crne Gore zašto to pitanje nije ranije rešeno.

“Ova vlada će ga rešiti ako bude bilo dobre volje i ako bude bilo sve u jednom duhu koji je potreban”, kazao je Abazović.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović stigao je danas u prvu zvaničnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbija svečano ga je dočekala premijerka Ana Brnabić.

Prethodno ga je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Abazović je ispred Palate Srbija dočekan uz svečani bataljon Garde i intoniranje himni dve države.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno