CodeArt Studio
NaslovnaKosmetPorast broja ubistava na Kosovu, razmišlja se o policijskom času

Porast broja ubistava na Kosovu, razmišlja se o policijskom času

Na jugu Kosova iz dana u dan raste broj ubistava i stopa opšteg kriminala, a za to vreme premijer Aljbin Kurti policiju “gomila” na severu.

Tokom prve nedelje avgusta u albanskim sredinama južno od Ibra dogodila su se tri ubistva, a u vatrenim okršajima ranjeno je preko 20 osoba.

Pucnjave sa smrtnim ishodom i teškim ranjavanjem dogodile su se u centru Prištine, Kline i Srbice. Kao na Divljem zapadu, ubice su rešetale u kafićima i na ulicama. Nijedan od napadača nije uhapšen.

Ekspert za bezbednost Bejtuš Gaši rekao je da je stopa kriminala u ostatku Kosova u porastu, jer je najveći deo policijskih snaga koncentrisan u četiri opštine na severu. On pojašnjava da je angažovanje na severu, smanjilo prisustvo policije u drugim delovima Kosova.

-Sektor javne bezbednosti je u opadanju jer je trenutna koncentracija policije u četiri opštine na severu. Odsustvo policajaca na problematičnim mestima uticalo je na povećanje stope kriminala. Nakon nedavnih događaja na Kosovu, ubistava, trebalo bi da dođe do određenih promena u rukovodstvu policije ali uprkos tome, niko ne daje ostavke zbog neangažovanja, rekao je Gaši.

Zbog porasta broja ubistava i kriminala na jugu Kosova već danima se “šuška” o uvođenju policijskog časa. To je prvi zatražio poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša, koji je rekao da je situacija alarmantna.

-Treba uvesti policijski čas dok se situacija sa povećanim nasiljem ne stabilizuje. Porast nivoa nasilja u poslednjih nekoliko dana zabrinuo je građane. Pre nego što pronađemo krivca i progovorimo o pojavi ili neefikasnosti bezbednosnog sistema, reda i pravde u našoj zemlji, pozivam direktora policije da donese konkretan plan i preduzme odgovarajuće radnje da se ova situacija stabilizuje i da uvede policijski čas, naglasio je Beriša.

U mafijaškom obračunu prošlog petka u jednom klubu u Prištini ubijena je jedna osoba, a 17 ljudi je povređeno. Napadači su iz automatskog oružja ispalili na desetine hitaca.

Tri dana kasnije dogodilo se i ubistvo u kafiću u Klini. Ubica je ukrao automobil i otišao u pravcu Đurakovca. 

Poslednji slučaj dogodio se u Runiku u opštini Srbica, gde je hicima iz pištolja jedna osoba ubijena, a tri povređene. 

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno