CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoVrtić u Ćukovcu gradi se po najsavremenijim standardima

Vrtić u Ćukovcu gradi se po najsavremenijim standardima

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića “Naše dete” u novopazarskom naselju Ćukovac su u toku, a trebalo bi da bude završen u maju sledeće godine.

Objekat će, prema rečima Sabine Hoćanin, direktorke PU „Mladost“, moći da primi 270 mališana.

Foto Amer Pašović

– Ovaj objekat biće među najsavremenijim u Srbiji i to je zaista velika stvar za naš grad. Izgrađen je i biće uređen u skladu sa normativom o uslovima boravka dece. Sada ćemo bez problema moći da realizujemo program Godine uzleta po kojem radimo, rekla je Hoćanin za Infolid i dodala da će i dvorišni prostor biti uređen i prilagođen deci.

Izgradnju novog vrtića finansira Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je gradilište, istakavši da izvođač radove realizuje predviđenom dinamikom.

-Presrećni smo, prezadovoljni jer ćemo dobiti vrtić koji će u pogledu opremljenosti i standardima izgradnje biti primer drugima. Biće u odnosu na ranije izgrađene vrtiće dosta izmena, biće jedan moderniji, daleko lepši prostor, rekao je Biševac.

Dodao je da su se izvođači radova u prethodnom periodu suočili sa nepovoljnim vremenskim uslovima.

-I pored toga, izvođač prati planiranu dinamiku i ulaže napore da ispoštuje rokove. Sigurni smo da će, pre svega na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja ali i svih građana, objekat biti spreman da na vreme primi nove polaznike, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Prema njegovim rečima, nova zgrada biće izgrađena po evropskim i svetskim standardima, upravo sa ciljem da najmlađi borave u najbojlim uslovima.

-Grad u svakom segmentu delovanja nastoji da stvori što bolje uslove za građane, a napori su još izraženiji kada su u pitanju deca. Treba roditeljima malo strpljenja ali ćemo uskoro dobiti novu zgradu sa dvostruko više kapaciteta u odnosu na stari objekat. Deca će imati izvanredne uslove, kako i zaslužuju, zaključio je gradonačelnik Biševac. (Foto Senad Župljanin)

Povezane objave

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno