CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoMali: Od 20. avgusta prijava dece za deset hiljada dinara

Mali: Od 20. avgusta prijava dece za deset hiljada dinara

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, najavio je danas da će prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara početi 20. avgusta, a trajaće do 20. septembra.

„Pre kraja avgusta, tačnije 20. avgusta, krenuće prijave majki za 10.000 dinara za svako dete mlađe od 16 godina, odnosno za sve koji su rođeni 21. novembra 2006. godine i kasnije“, kazao je Mali za TV Prva, prenelo je ministarstvo.

Dodao je da će prijava biti jednostavna, elektronska, preko Uprave za trezor, jer će biti potreban samo broj lične karte i JMBG majke, a čak neće biti potreban ni JMBG deteta, jer će on biti direktno izvučen iz registara državnih institucija.

On je kazao da će ova finansijsku pomoć države biti isplaćena najkasnije do 1. oktobra i da će u ovu svrhu biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta.

Prema ranijim najavama, prijava za ovu pomoć će biti moguća i za samohrane očeve, koji će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Staratelji će morati da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo, a primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno.

Očekuje da će se za ovu pomoć prijaviti nešto više od milion dece.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno