CodeArt Studio
NaslovnaKosmetPADA MU REJTING Kurti za godinu dana izgubio 170 hiljada glasova

PADA MU REJTING Kurti za godinu dana izgubio 170 hiljada glasova

Podrška Pokretu Samoopredeljenje je sa 50,2 odsto, koliko je bila 14. februara prošle godine, pala na nešto više od 30 odsto koliko trenutno iznosi.

Na prošlim izborima Pokret Samoopredeljenje osvojio je više od 400.000 glasova, što znači da je izgubio podršku između 160.000 i 170.000 glasova.

Na osnovu merenja samo unutar albanske zajednice, Pokret Samoopredeljenje je dobio ne više od 34 odsto glasova. Slede Demokratski savez Kosova sa 24,2 odsto i Demokratska partija Kosova sa 20,7 odsto, dok Alijansa za budućnost Kosova ima poverenje šest odsto birača.

Ako bi se u merenje uključile i druge zajednice, onda bi procenat svake stranke pao za tri do pet odsto, što znači da je poverenje u vladajuću partiju čak niže od onoga što pokazuju brojke. 

Ubedljivo najveće povećanje poverenja po tom merenju zabeležio je DSK, koji je skoro udvostručio rezultat koji je imao 2021. godine što je, kako se navodi, takođe dobar signal za opoziciju. 

DPK na čelu sa Memljijem Krasnićijem ostao je na skoro istom novou (17 odsto), dok je Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u ozbiljnoj opasnosti kada je reč o prelasku cenzusa.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno