CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoČišćenje divljih deponija u Tutinu i Novoj Varoši

Čišćenje divljih deponija u Tutinu i Novoj Varoši

Akcija čišćenja divljih deponija, koja će uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine u narednih mesec dana biti sprovedena u 34 grada i opštine, među kojima su Tutin i Nova Varoš.

Akcija je počela danas u Subotici, Novom Sadu, Čačku, Vršcu i u 13 opština, a narednih dana čišćenje deponija počeće i u drugim mestima u Srbiji.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je da će rezultat akcije, pokrenute prošle godine, biti 700 očišćenih divljih deponija od ukupno 3.500, koliko se procenjuje da ih ima na teritoriji Srbije.

Ona ističe da divlje deponije predstavljaju jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji i da država zajedno sa lokalnim samoupravama aktivno radi na njegovom rešavanju.

Čišćenje divljih deponija u narednih mesec dana, uz četiri grada, počela je i u opštinama Ćuprija, Gornji Milanovac, Sokobanja, Tutin, Bela Crkva, Žitište, Lebane, Vladimirci, Plandište, Kula, Bojnik, Knić i Nova Varoš.

Resorno ministarstvo izdvojilo je ove godine 80 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama u rešavanju problema divljih deponija, dok je 20 miliona opredeljeno za postavljanje video nadzora na očišćenim lokacijama.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno