CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoMustafa: Osmani i Kurti komuniciraju sa Srbima preko specijalnih jedinica

Mustafa: Osmani i Kurti komuniciraju sa Srbima preko specijalnih jedinica

Bivši kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da su predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti izabrali da sa Srbima na severu razgovaraju samo “preko specijalnih jedinica” što je, kako smatra pogrešno, prenosi Ekonomija onlajn.

“Treba uložiti napore da se komunicira sa institucijama i građanima na severu i ne samo tamo, nego i u opštinama u unutrašnjosti gde ima Srba. Sa jezikom, diskursom i metodama koje koriste predsednik i premijer, ne vidim mogućnost da se to desi. Izabrali su pogrešan način komunikacije sa Srbima preko specijalnih jedinica”, rekao je Mustafa.

Komentarišući posetu Osmani opštinama na Kosovu, Mustafa je rekao da su takve posete građanima, preduzećima, školama i vrtićima neophodne svima.

“Poslovi koji pripadaju lokalnoj vlasti uglavnom su vezani za vladu, sa budžetom, prostornim planiranjem, administracijom, bezbednošću. Ne postoji oblast koju institucija predsednika može direktno da reguliše. Ali sastanci na terenu, sa lokalnom samoupravom, sa građanima, preduzećima, školama, vrtićima, domovima zdravlja, organizacijama i sportskim objektima su neophodni svima zato što to služi za ispravljanje neefikasne politike”, rekao je Mustafa.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno