CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKancelarija za KiM: Sveštenstvu i vernicima zabranili da uđu u hram

Kancelarija za KiM: Sveštenstvu i vernicima zabranili da uđu u hram

Kancelarija za KIM saopštila je da je Srbima na Kosovu i Metohiji zabranjeno da uđu u hramove i svetinje, pomole se Bogu i ispovedaju veru, dok se hramovi SPC svakodnevno skrnave i to je realnost s kojom žive Srbi na KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nakon što je Kosovska policija zabranila služenje liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini.

Kancelarija za Kosovo i Metohija saopštila je da su pripadnici Kosovske policije zabranili jutros nekolicini vernika i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve da u Crkvi Hrista Spasa u Prištini prisustvuju i služe litrugiju povodom Spasovdana.

“Kada su se jutros vernici i sveštenstvo okupili ispred Hrama, pripadnici policije u većem broju nisu im dozvolili ni da priđu Hramu Hrista Spasa, niti da uđu u svetinju”, navedeno je u saopštenju.

Sveštenici SPC, kako bi izbegli bilo kakav incident i zaštitili vernike, pozvali su okupljene da se upute ka Crkvi Svetog Nikole u Prištini gde je služena liturgija.

“Nema sumnje da je ovakav necivilizacijski postupak Kosovske policije direktno dirigovan od strane vlasti u Prištini i pokazuje njihov odnos prema verskim slobodama na KiM, SPC i verujućem srpskom narodu. Srbima na Kosovu i Metohiji brani se da uđu u hramove i svetinje, pomole se Bogu i ispovedaju veru, dok se hramovi SPC svakodnevno skrnave i to je realnost s kojom žive Srbi na KiM”, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM podseća da su prošle godine na ovom istom Hramu ispisani grafiti “Isus mrzi Srbe”, uz brojne druge pogrdne poruke.

Krajnje je vreme da predstavnici međunarodne zajednice jasno vide s kakvim se progonom suočavaju Srbi na KiM i preduzmu odgovarajuće korake kako bi zaštitili legitimna prava i slobode srpskog naroda u pokrajini”, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno