CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaOdbijen prigovor Koalicije Albanaca, nema poništavanja izbora u Trnovcu

Odbijen prigovor Koalicije Albanaca, nema poništavanja izbora u Trnovcu

Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu odbila je prigovor Koalicije Albanaca doline kojim je zatraženo poništavanje ponovljenih parlamentarnih izbora na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu koji su održani 27. maja, prenose Bujanovačke.

Protiv usvajanja prigovora glasalo je devet članova OIK iz srpskih stranaka i izbornih lista, koji čine većinu u komisiji. Na drugoj strani bilo je sedam predstavnika stranaka Albanaca.

U prigovoru su navedena tri razloga za poništavanje glasanja – povreda tajnosti glasanja, omogućavanje glasanja licu bez ličnih dokumenata i sigurnosna “zatvorenica” za vreću sa biračkim materijalom, koju birački odbor, navodno, nije predao OIK po zatvaranju biračkog mesta.

Iz albanske koalicije tvrde da je tajnost glasanja povređena prilikom obrade glasova građana koji su glasali van biračkog mesta.

Albanska koalicija koju predvodi Šaip Kamberi ranije je najavila da će se za poništavanje izbora i novo glasanje boriti i pred Republičkom izbornom komisijom i Upravnim sudom. 

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno