CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić: Nismo daleko od dogovora o nestalima i energetici sa Prištinom

Vučić: Nismo daleko od dogovora o nestalima i energetici sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na pitanje o dijalogu Beograda i Prištine, da veruje da nismo daleko od mogućeg postizanja nekakvog dogovora oko nestalih osoba i energetike, prenosi RTV.

“Ali dok ne bude ne mogu ništa reći. Ako bude biće”, rekao je Vučić nakon panela na godišnjem “GLOBSEC 2022 Forumu”.

Dodao je I da je Srbija uvek spremna da nastavi dijalog, jer ljudi žele da vide napredak u pronalaženju rešenja i da niko, pa ni u Evropi, ne želi zamrznute konflikte koji mogu da se odmrznu.

Rekao je i da se komplikuje situacija oko posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu 7. Juna.

Vučić je to rekao novinarima, kada su ga pitali da li se komplikuje situacija oko njegovog dolaska.

“Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, videćemo”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

“Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest. Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja”, naveo je Vučić.

Kada je reč o sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, rekao je da se razgovaralo oko interparlamentarnog dijaloga, i dodao da je Srbija otvorena za razgovore.

Međutim, ukazao je da je u svim razgovorima glavna tema bila Ukrajina, i sankcie Rusiji.

Kaže da je glavno pitanje koje su mu postavljali bilo kada će i zašto nije Srbija uvela sankcije Rusiji.

“Točak se okreće, a kada voz krene iz stanice zaustavljanja nema. Teško je racionalno govoriti. Kada neko napiše glupost kao što je to učinio AP sa tekstom da je Vučić pogazio sankcije time što je ugovorio novi aranžman sa Rusijom. Važno je pokazati da je Srbija kriva za nešto i to mogu rpodati svima, posebno onima koji su manje upućeni. Ali meni ne, jer dobijaju odgovor“, rekao je Vučić i dodao da su to problemi sa kojima se suočava.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno