CodeArt Studio
NaslovnaHronikaVulin: Klan Belivuk-Miljković ubio je više od sedam osoba

Vulin: Klan Belivuk-Miljković ubio je više od sedam osoba

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da je do sada dokazano da je klan Belivuk-Miljković ubio sedam ljudi, ali da je broj ubijenih nesumnjivo veći.

– Tokom istrage očekujem da će biti dokazano još ubistava. To za konačnu presudu gotovo da nema značaja, i do sada, dokazano je dovoljno za mnogo doživotnih robija, ali zbog porodica ubijenih dužni smo da rasvetlimo svako ubistvo i kaznimo svaki zločin, rekao je Vulin.

On je kazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prva meta “kavačkog klana” i jednog od njegovih predvodnika Radoja Zvicera.

-Zvicer je samo javnosti najpoznatiji “kavač”, ali iznad njega ima još lidera mafije koji imaju neograničena sredstva i spremni su da ih utroše na likvidaciju predsednika Vučića. Nisu Zvicer i njegov klan mogli da nastanu, razviju se u jedan od najvećih kriminalnih klanova u Evropi, a da to u Crnoj Gori, koja ima glasača manje od Novog Beograda, ne primete ni policija ni bezbednosne službe. Oni koji su Zvicera stvorili, a i dalje imaju i vlast i moć, Vučiću neće oprostiti što im je uzeo tržište Srbije, ogroman novac i regrutnu bazu. Ako i uhapsimo Zvicera, pre nego što ga likvidiraju njegovi šefovi, opasnost po život predsednika Vučića neće prestati, rekao je Vulin koji se osvrnuo i na slučaj Darka Šarića.

Govoreći o tome da je Šarić imao dva satelitska telefona u zatvorskoj ćeliji, Vulin je kazao da je za sve što se desi u zatvoru u nadležno Ministarstvo pravde i njihovie institucije.

-Siguran sam da će sve biti rasvetljeno, a krivci kažnjeni. Ne bi bilo hapšenja Šarića i pripadnika klana da njihove aktivnosti nisu dokumentovane i dokazane. Istraga dobro napreduje i sve će se videti tokom suđenja., kazao je Vulin.

Na pitanje, Koliko srpska policija sarađuje sa grčkom u rasvetljavanju likvidacija počinjenih u Atini i na Krfu, kada su ubijena četvorica pripadnika “škaljarskog klana, Vulin je rekao da je saradnja dobra i da u najskorije vreme očekuje da grčka strana odredi tužioca koji će se baviti ovim slučajevima.

-Mi smo ubistva policijski rasvetlili. Znamo sve, i ko je ubio i zašto i kako. Ostaje da to dobije svoj sudski epilog na teritoriji gde su zločini počinjeni, kazao je Vulin. (Novosti)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno