CodeArt Studio
NaslovnaHronikaPolicija ima novi uređaj za vezivanje lica, radi na udaljenosti do 7...

Policija ima novi uređaj za vezivanje lica, radi na udaljenosti do 7 metara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je Stanicu granične policije Beograd na Aerodromu „Nikola Tesla“, gde su mu pripadnici granične policije prikazali načine korišćenja novog, savremenog uređaja “Bola wrap“, koji služi kao sredstvo prinude za daljinsko vezivanje osumnjičenih lica.

Ovaj uređaj je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za potrebe efikasnijeg rada pripadnika Uprave granične policije, ali i za njihovu veću ličnu sigurnost i bezbednost.

“Bola wrap” služi za daljinsko vezivanje, a efikasno je na udaljenosti do sedam metara. Prilikom aktiviranja oslobađa se privez koji se obmotava oko osumnjičenog uz minimalan rizik od nanošenja povreda.

-Kao ministru unutrašnjih poslova najvažnija mi je bezbednost običnih ljudi, da oni budu sigurni i zaštićeni, baš kao što mi je jednako važna i bezbednost mojih policajaca. Svaki uređaj čijim korišćenjem se postiže viši nivo bezbednosti putnika koji koriste naše granične prelaze i svaki uređaj koji doprinosi bržem i efikasnijem radu pripadnika granične policije, a pre svega ličnoj bezbednosti pripadnika policije prilikom vršenja policijskih zadataka, u ovom slučaju vršenja radnje lišavanja slobode lica, Ministarstvo unutrašnjih poslova će da obezbedi, baš kao što smo to činili i u ovih godinu i po dana. Ručni uređaj “Bola wrap” samo je deo najsavremenije opreme koju smo obezbedili za pripadnike granične policije, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno