CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoZukorlić, Zvizdić i Konaković saglasni: Naše veze su neraskidive

Zukorlić, Zvizdić i Konaković saglasni: Naše veze su neraskidive

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić primio je danas delegaciju Naroda i pravde predvođenu zamenikom predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denisom Zvizdićem.

Ovo je prva poseta zvaničnika države Bosne i Hercegovine potpredsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Usami Zukorliću.

Zukorlić i Zvizdić su razgovarali na temu jačanja veza Bošnjaka Sandžaka i Srbije i Bošnjaka Bosne i Hercegovine, ali i o mogućim ulaganjima u Sandžak.

-Već od ranije je poznato da Narod i pravda i Stranka pravde i pomirenja gaje bratske odnose, te da Kanton Sarajevo, gde ova stranka čini većinu poslednjih nekoliko godina,  ulaže u razvoj regije Sandžaka. Upravo ulaganje u regiju Sandžaka je još jedan povod dolaska današnje delegacije, saopštila je Stranka pravde i pomirenja.

Ova stranka navodi i to da opština Ilidža, čiji je načelnik Nermin Muzura, danas u Sjenici potpisuje ugovor kojim dodeljuje finansijska sredstva za izgradnju signalizacije na Pešteru.

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH dr Denis Zvizdić kazao da su veze između Sandžaka i matice BiH neraskidive.

-Naše veze su utemeljene na istoriji, tradiciji, kulturi, identitetu i one će se u narednom periodu, pogotovo kada budemo u prilici da budemo u izvršnoj vlasti na svim nivoima, posebno oplemeniti kroz brojne ekonomske i infrastrukturne projekte koji su važni za jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Naš fokus će i dalje biti usmeren na potrebe ljudi koji žive na ovom prostoru. Zukorliću želim puno uspeha u radu, ovo smatram početkom jedne dobre i stranačke i institucionalne saradnje i mislim da će u narednom periodu takva saradnja biti utemeljenja na projektima koji će biti prepoznatljivi i koje ćemo implementirati na zadovoljstvo svih, kazao je Zvizdić.

Predsednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao da su poslednjih godina uspeli vratiti pažnju koju, kako je rekao, Bosna i Hercegovina neko vreme nije imala prema Sandžaku.

-Prisustvovaćemo potpisivanju sporazuma između opštine Ilidža i opštine Sjenica gde ćemo podržati još jedan značajan projekat, a to je signalizacija na Pešteru koju smo obećali muftiji Zukorliću, koji je i bio inicijator ideje. Doši smo i da čestitamo Usami Zukorliću funkciju potpredsednika Skupštine Srbije za koju verujemo da će je časno obnašati i narodu Sandžaka dodatno unaprediti i vratiti fokus beogradske vlasti prema ovoj regiji, koji je angažmanom i radom predstavnika SPP-a već vidljiv. Mi na dolasku iz Sarajeva vidimo neke infrastrukturne pomake, ubeđeni smo da je to upravo zbog ovog političkog aktivizma SPP-a, kazao je Konaković.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da saradnja sa strankom Naroda i pravde daje pozitivne rezultate.

-Zahvaljujem se dr Zvizdiću koji je došao da uspostavimo saradnju dva državna tela u korist našeg naroda. Zahvaljujem se Kantonu Sarajevo koji je promenio običaj i investirao u Sandžak i evo danas će delegacija na čelu sa predsednikom opštine Ilidža Nerminom Muzurom potpisati bratimljenje sa opštinom Sjenica gde SPP ima vlast i gde će opština Ilidža donirati sredstva za signalizaciju na Pešteri.

Sve ovo što mi radimo, politika kojom se mi bavimo, ima smisla ako na kraju dana taj običan građanin ima korist i to je naša obaveza i mi to radimo, rekao je Usama Zukorlić i dodao da je “normalno da iz Sarajeva delegacije uvek i stalno dolaze u Pazar, kao što će iz Pazara ići za Sarajevo.”

-Želim da naši prijatelji znaju da ćemo sa potpredsedničke pozicije u Skupštini Srbije braniti interese Bošnjaka, pre svega u Srbiji, ali i u regionu. Ako mi zajedno ne budemo zaštitili druge Bošnjake i na Kosovu i Crnoj Gori, ne znam ko će ih zaštiti. Mi ćemo sa tih pozicija braniti i interese Bosne i Hercegovine, tj. zalagaćemo se da svi u Srbiji poštuju integritet države Bosne i Hercegovine i bićemo brana retrogradnim politikama koje se trude da zapale novu varnicu vatre koja bi u sunovrat odvela sve narodne na zapadnom Balkanu, rekao je Zukorlić, a prenosi zvanični sajt SPP. (Foto SPP)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno