CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoOVO TREBA ZNATI Evo prirodnih lekova za zubobolju

OVO TREBA ZNATI Evo prirodnih lekova za zubobolju

Ozbiljnija zubobolja zahteva intervenciju stomatologa, ali kod nekih manjih iritacija mogu da pomognu i prirodni lekovi, kao što je redovno ispiranje slanom vodom i primena hladnih obloga.

Ako simptomi traju duže od dan ili dva, potrebno je otići kod zubara.

Slana voda

Slana voda je prirodno dezinfekciono sredstvo i može da pomogne da se „olabave“ čestice hrane i ostaci koji mogu da se zaglave između zuba.

Pomešajte 1/2 kašičice soli u čašu tople vode i koristite je kao vodicu za ispiranje usta.

Ispiranje vodonik-peroksidom

Ispiranje vodonik-peroksidom može da pomogne u ublažavanju bolova i upale. Pored ubijanja bakterija, vodonik-peroksid može da smanji plak i izleči krvarenje desni.

Pomešajte 3-procentni vodonik-peroksid sa jednakim delovima vode i koristite ga kao tečnost za ispiranje usta. Nemojte ga progutati.

Hladna obloga

Koristite hladnu oblogu da ublažite bol, posebno ako je neka vrsta traume izazvala zubobolju. Hladna obloga uzrokuje sužavanje krvnih sudova, što umanjuje bol. Takođe, smanjuje otok i upalu.

Kesice čaja od nane

Kesice čaja od nane mogu da se koriste za otupljivanje bolova i umirivanje osetljivih desni. Ostavite korišćenu kesicu čaja da se malo ohladi pre nego što je nanesete na zahvaćeno područje. Kesica čaja bi trebalo da bude topla.

Ovu metodu možete da primenite i za hlađenje. Stavite korišćenu kesicu čaja u zamrzivač na nekoliko minuta da se ohladi, a zatim nanesite kesicu na zub.

Beli luk

Hiljadama godina, beli luk je prepoznat i korišćen zbog svojih lekovitih svojstava. Ne samo da ubija bakterije, već deluje i protiv bolova. Da biste koristili beli luk kod zubobolje, zgnječite čen belog luka i napravite pastu i nanesite ga na zahvaćeno područje. Alternativno, možete polako žvakati čen svežeg belog luka.

Ekstrakt vanile

Ekstrakt vanile sadrži alkohol, koji može da pomogne u ublažavanju bolova. Samo budite sigurni da koristite pravu vanilu, a ne imitaciju. Nanesite malu količinu ekstrakta vanile na prst ili vatu i stavljajte ga direktno na zahvaćeno područje nekoliko puta dnevno.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno