CodeArt Studio
NaslovnaDruštvo(FOTO) Vulin mladim policajcima: Život ćete provesti u borbi sa zlom

(FOTO) Vulin mladim policajcima: Život ćete provesti u borbi sa zlom

Ministar Vulin je poručio budućim policajcima koji su danas svečano položili zakletvu da u godinama koje su pred njima nikad ne dozvole da ukaljaju i potamne svoju značku nemarom, neradom, nebrigom, kukavičlukom i pohlepom.

-Ne dajte da postupci kojih se stidite vam ne dozvole da koračate uzdignute glave i da ljude oko sebe gledate u oči. Država će vas opremiti i naoružati, daće vam vlast, daće vam silu, ali čast da vam da, ne može. To ste nam doneli. Budete li je izgubili, izgubićete je sami jednom zauvek, bespovratno. Ratovi dođu i prođu, ali rat koji vi vodite je rat koji nikad ne prestaje, rat koji nema ni početka ni kraja, rat sa zlom, rat sa kriminalom, koji se vodi i kad se vidi i kad se ne vidi i kad se čuje i kad se ne čuje. Život ćete provesti boreći se sa najgorim da biste sačuvali najbolje. Život ćete provesti boreći se sa zlom, zato ne dajte da vas zlo, učini zlim, kazao je ministar Vulin.

Kako je poručio ministar unutrašnjih poslova Vulin, pred Srbijom su veliki zahtevi i izazovi, ali da uprkos svemu, Srbija traži svoje mesto čuvajući vrednosti koje su je učinile velikom i sa njenim narodom vrednim ponavljanja.

-Veliki pokazuju svoju silu na malima, pa tako i od nas traže da se odreknemo sebe samih, traže da pogazimo vekovna prijateljstva, traže da priznamo lažnu državu Kosovo, traže da se odreknemo Republike Srpske, traže da se odreknemo sna da ćemo jednom kao svi drugi u Evropi biti jedinstven politički narod. Traže od nas da njihove sukobe uzmemo kao svoje. Traže da od vekovnih prijatelja napravimo nove neprijatelje, traže da uvedemo sankcije Rusiji i da se odreknemo sebe. Traže sve ono što mi niti možemo niti hoćemo da im damo, a samo jedno ne traže – ne traže oprost za našu pobijenu decu, ne traže oprost za godine agresije i bombardovanja, ne traže oprost za zlo koje su nam naneli. Jer oni u smrti naše dece greh ne vide, ni svoje činjenje ni svoje zlo, naglasio je ministar Vulin.

Foto MUP
Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno