CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVuk Jeremić: PDV na hranu smanjiti na jedan odsto

Vuk Jeremić: PDV na hranu smanjiti na jedan odsto

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da je snabdevanje hranom počelo da se dovodi u pitanje, iako Srbija ima potencijal da prehrani pola Evrope.

Jeremić je agenciji Beta kazao da stručnjaci upozoravaju da nas već na jesen očekuju veliki problemi u ekonomiji, pre svega kada je reč o cenama i dostupnosti robe široke potrošnje i energenata, pa onda i svega ostalog.

“Zbog toga je neophodno hitno preduzeti mere kojima se tome aktivno ide u susret. Ključna stvar za svaku državu je stabilnost snabdevanja hranom, a to je kod nas počelo da se dovodi u pitanje, iako je poznato da imamo potencijal da prehranimo pola Evrope. Moramo udvostručiti budžet za podsticaje za poljoprivredu, ukinuti akcizu za dizel gorivo za poljoprivrednike, ali i omogućiti izvoz tržišnih viškova kako bi ti ljudi mogli da zarade u ovim međunarodnim okolnostima”, rekao je on.

Jeremić smatra da je potrebno smanjiti PDV na osnovne životne namirnice na jedan odsto, ukinuti akcizu na struju i značajno povećati minimalnu zaradu.

“Tokom leta bi morali da angažujemo svu raspoloživu javnu i privatnu mehanizaciju na pronalaženju novih domaćih rezervi uglja, jer trenutno uvozimo i ugalj i struju, što je nedopustivo. Proizvodnja energije iz održivih izvora i ‘zelene’ tehnologije su naravno budućnost i tome treba da se strateški okrećemo, ali suočavamo se sa opasnošću od energetskog kolapsa u narednih svega nekoliko meseci”, ocenio je predsednik Narodne stranke.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno