CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoAdvokat Lakić za Sto plus: Saslušati Vučića, Stefanovića i Mojsilovića

Advokat Lakić za Sto plus: Saslušati Vučića, Stefanovića i Mojsilovića

Advokat Nikola Lakić predložio je danas Višem tužilaštvu u Novom Pazaru da o okolnostima pogibije vodnika Vojske Srbije Dejana Stojkovića sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Nebojšu Stefanovića i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića.

On je u svojstvu građanina saslušan pred tim Tužilaštvom gde je, kako je rekao, izneo saznanja koja ima u vezi pogibije Stojkovića prilikom priprema za izvođenje vojne vežbe na Pešteri u junu prošle godine.

Lakić je za Sto plus izjavio da je postupajućem tužiocu ponovio svoja saznanja koja je prethodnih dana iznosio u javnosti, odnosno, da je do pogibije Stojkovića došlo usled aktiviranja protivpožarnog aparata u borbenom vozilu, a ne zbog toga što mu je pozlilo, kako je tvrdilo Ministarstvo odbrane.

“Predložio sam Višem javnom tužilaštvu da saslušaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Nebojšu Stefanovića i načelnik Generalštaba Milana Mojsilović. Smatram da su to lica koja imaju određena saznanja, mnogo veća nego ja, u vezi celog događaja i da bi mogli da pomognu da se dođe do apsolutne istine i utvrdi njihova odgovornost u vezi pripreme i sprovođenja vežbe”, kazao je Lakić.

On je dodao da od postupajućeg tužioca nije dobio nijedno pitanje za davanje novih informacija o pogibiji Stojkovića, već da je pozvan kako bi otkrio kontakte koji su mu dali informacije koje je plasirao u javnost, što on, kako je istakao, nije učinio.

“Smatram da je tužilaštvo rak rana pravosuđa Srbije jer se na čelu nalazi nesposobna, a politički podobna Zagorka Dolovac i zbog toga nemam poverenje u njih. Međutim, danas sam imao situaciju da je zamenik Višeg javnog tužioca, koji postupa u ovom predmetu, bio korektan. Moje mišljenje, kao advokata i čoveka, je da mora da se utvrdi konačna odgovornost za smrt Dejana Stojkovića”, poručio je Lakić.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru na saslušanje u svojstvu građanina pozvalo je i predsednika Vojnog sindikata Novicu Antića, ali se on, zbog ranije preuzetih obaveza, nije danas pojavio.

Vodnik Dejan Stojković poginuo je 24. juna 2021. godine, tokom priprema za združenu taktičku vežbu sa bojevim gadjanjem “Munjeviti udar 2021”, tako što se u borbenom vozilu BVP M80A ugušio, nakon što se u tom vozilu aktivirao sistem za gašenje požara halonom. (Sto plus)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno