CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoPočela promocija Sabora violinista Srbije, karavan obilazi gradove i opštine

Počela promocija Sabora violinista Srbije, karavan obilazi gradove i opštine

Sa Trga u Gornjem Milanovcu sinoć je krenula jedinstvena promocija Sabora violinista koji će narednih dana, sve do 19. avgusta, obilaziti gradove u Srbiji.

Na Trgu kneza Mihaila oko 20 časova pojavio se veliki kamper, prepun muzičara koji su krenuli da sviraju čim su zakoračili na pločnik. Radi se o orkestru Panorama koji će prvi dan Sabora u Pranjanima imati nastup na velikoj pozornici lokalnog stadiona i koji će narednih dana krstariti Srbijom pronoseći slavu violine.

Predsednik opštine Gornji Milanovac koji je i predsednik Saborskog odbora Dejan Kovačević pozdravio je sve prisutne koji su došli na prvi karavan Sabora violinista Srbije.

-Krenuli smo iz Gornjeg Milanovca, a narednih dana, sve do samog Sabora promovisaćemo našu lepu violinu širom Srbije. Ove godine pripremamo veliki spektakl i očekuju vas mnoga iznenađenja. Pre svega najbolji violinisti Srbije ukrstiće svoja gudala u Pranjanima, a pre njih mladi.

Jedna od najvećih zvezda na našoj muzičkoj sceni Zorica Brunclik sa Kemišom će nam dati jedno veliko muzičko veče, kazao Kovačević.

Prijatelj Sabora, pored orkestra Panorama je i Valjevska pivara, koja će u Pranjanima predstaviti tri svoja brenda, Valjevsko, Beogradsko i Jagodinsko pivo a radi se o jedinoj srpskoj pivari koja proizvodi pivo na tradicionalan nači i po recepturi staroj 163 godine.

-Kažu da se dobro i kvalitetno lako prepozna, mi smo to prepoznali a spaja nas tradicija. Mi već 163 godine na tradicionalan način, po staroj recepturi pravimo pivo i nešto što treba negovati je upravo tradicija. Mi čuvamo recepturu kvasca koja je stara 40 godina a koristimo i izvorsku vodu na samo devet kilometara od Valjeva, sa Pakaljskog vrela. Ono što nas kao pivaru krasi i što želimo da uradimo u narednom periodu a to je da podržimo sve ono što se bazira na domaćem, sve ono što je kvalitetno i ono što ima tradiciju, kazala je direktorka marketing službe „Valjevske pivare” Nataša Petrović.

Orkestar Panorama jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih bendova u Srbiji. Željko Arsić je direktor ove, kako je nazivaju, vesele fabrike koja je jedinstvena po svom nastupu, ali i po vrsnim muzičarima zaposlenim u njoj. Zanimljivo je da oni jedini u Srbiji mogu svirati u pokretu, bilo da su na magistrali ili auto-putu. Naime, sastavni deo njihove opreme je veliki kamper u kojem je instalirana sva potrebna oprema pa čak i agregati koji ih snabdevaju električnom energijom. Tako da bez problema počinju da proizvode muziku bilo gde da se zaustave a nije im problem da to čine čak i u pokretu.

-Pokušaćemo da obiđemo što više gradova. Vesela fabrika daće sve od sebe da promoviše ovaj veliki festival, domaćinski. Nama je velika čast da budemo deo svega a nadamo se i lepom provodu i dobrom koncertu orkestra Panorama u Pranjanima. Mi se uvek dobro pripremimo i spremimo puno iznenađenja a pre svega kvalitetan program pod nazivom Oj, Srbijo, kazao je Arsić, vlasnik vesele fabrike i šef čudesnog orkestra iz Velike Plane. (GZS)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno