CodeArt Studio
NaslovnaSvetRama: U Albaniji su možda nalazišta velike količine nafte i gasa

Rama: U Albaniji su možda nalazišta velike količine nafte i gasa

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da je holandska kompanija za derivate otkrila velike količine nafte i gasa u Albaniji, istakavši, da će ovo otkriće uticati na budućnost zemlje i energetsku budućnost Evrope, prenosi Koha.

-Holandija je prisutna u Albaniji. Nadamo se da ćemo uskoro moći da podelimo sa našim javnim mnjenjem, regionalno i šire, veoma važno otkriće do kojeg holandska kompanija “Šel” stiže u našoj zemlji. O brojkama trenutno nerado govore. Znaci pokazuju da smo možda blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte pod zemljom, što će uticati na budućnost naše zemlje, ali će takođe igrati ulogu u energetskoj budućnosti Evrope, rekao je Rama.

Ministarka za infrastrukturu i energetiku Beljinda Baluku rekla je da će ovo biti veliko otkriće i podestila da ova kompanija već duđe vreme radi u Albaniji.

-Sa nestrpljenjem iščekujemo rezultat istraživanja, koje će biti veliko otkriće, ali bez detalja šta očekujemo. Albanija će proizvoditi značajne količine gasa i nafte, podeljene na 40 odsto gasa i 60 odsto nafte, rekla je ona.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno