CodeArt Studio
NaslovnaReportažeZlatar je sve popularnija turistička destinacija

Zlatar je sve popularnija turistička destinacija

Planina Zlatar poslednjih godina, uz Zlatibor i Taru, postaje sve popularnija turistička destinacija na zapadu Srbije, piše RINA.

Poznata po svojim prirodnim lepotima i lekovitom vazduhu nalazi se na mapi posetilaca iz čitavog regiona, ali ono što je jako važno za njen dalji razvoj jesu ulaganja od strane resornih ministarstava. U planu je da se na Zlataru gradi centralna turistička zona gde bi se zajedno sa kućicama i izgradnjom amfiteatra i linijskog parka dobila jedna celina.

-Uvek smo sa nekim manjim projektima uspeli da upotpunomo ponudu, dok ćemo sada sa jednim kapitalnim uspeti da promenimo sliku. Sve u cilju kako bi mogli da se širimo i prema našim selima i da obogatimo našu ponudu i na ostale koji se ne nalaze u samoj turističkoj zoni Zlatara već da pomognemo onima koji su udaljeni, kazao je za RINU direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Foto RINA

Ni u ovom projektu na Zlataru podrška nadležnih neće izostati, a Ministarstvo turizma u prethodnih nekoliko godina uložilo je, u jednu od najlepših planina u Srbiji, skoro milion evra, a plan je da u narednom periodu bude uloženo još toliko.

-Čuo sam planove ljudi iz lokalnog rukovodstva o jednom prelepom projektu koji je već kandidovan kod nas u ministarstvu turizma i omladine. Došao sam na lice mesta, jer to je moja praksa da ne puštam samo komisiju da ona odluči nego da se i ja uverim kakvi su to zaparvo projekti. Video sam da se radi o odličnom projektu. To nije samo staza nego se tu radi i o  amfiteatru, video sam projekat, idejno rešenje koje je fantastično i ja se nadam da će komisija imati razumevanje u narednom periodu i da će taj projekat koji nije mali, 90 miliona dinara da ćemo uspeti da isfinansiramo u nekoliko faza, rekao je ministar turizma Husein Memić.

On dodaje da već postoje ideje i o velikom infrastrukturnom projektu na samom Zlataru koji će imati potencijal da na ovu planinu privuče turiste iz čitave države. Prema njegovim rečima, u toku naredne godine biće urađen projekat povezivanja Nove Varoši brzom saobraćajnicom sa Dugom Poljanom i auto-putem.

Foto Rina

-Zlatar zajedno sa Sjenicom, Prijepoljem, mora biti jedna turistička destinacija. Ono što ministarstvo, odnosno država ovde želi da radi, zaista jesu veliki projekti, a to je povezivanje putnih pravaca sa auto-putem u Dugoj Poljani. Upravo pre dolaska ovde sam razgovarao sa ministrom Vesićem na tu temu, a to je da će u drugoj polovini sledeće godine biti gotov projekat koji će povezati Dugu Poljanu, Novu Varoš i Sjenicu brzom saobraćajnicom prema Dugoj Poljani. To zapravo znači novi život, ne samo za Novu Varoš već za ceo kraj i za Novi Pazar i sve oni koji su, na ne tako malom predelu koji će obuhvatiti taj putni pravac, kazao je Memić.
 

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno