CodeArt Studio
NaslovnaReportažeRođena sa 520 grama, a danas je maturantkinja

Rođena sa 520 grama, a danas je maturantkinja

Anastasija Petković iz Čačka 19 godina rođena je u 26 nedelji trudnoće sa svega 520 grama i, kako kaže, mogla je da stane u šaku jedne ruke.

Šest meseci provela je na Institutu za neonatologiju u Beogradu i zahvaljujući beskrajnoj ljubavi svojih roditelja i njihovoj veri u nju, iako mala izašla je iz te bitke kao velika pobednica, kao heroina.

“Pri samom rođenju bilo je dosta zdravstvenih problema, ali nakon šest meseci izašla sam iz inkubatora. Majka mi je kasnije pričala kako je mogla da me drži u šaci koliko sam bila sitna. Tokom boravka u inkubatoru stradao mi je vid i moj nos je bio nepravilnog oblika, ali ono što je najvažnije jeste da sam se izborila sa svim problemima i preživela”, kaže Anastasija za RINU.

Nakon što je prevazišla zdravstvene probleme, tokom sonovne škole susrela se sa mnogim teškoćama jer je izgledala drugačije od svojih vršnjaka. Iako su bili upoznati sa njenom situacijom, deca ko deca, vrlo često znala su da se našale na njen račun, ali i uvrede je što joj ponekad slamalo srce.

“Bilo je omalovažavnja koja su me tada povrđivala i nije mi bilo svejedno. To je u jednom momentu mog odrastanja uslovilo i manjkom samopouzdanja, ali najveća podrška i tada su mi bili roditelji koji nisu dozvolili ni u jednom trenutku da pokleknem i padnem. Vremenom sam postala otpornija i čvršća na sve uvrede i zadirkivanja. Nisam više dozvoljavala da me njihove reči povrede i na bilo kakav način sputavaju. I još jednom sam pobedila”, kaže ova maturantkinja Ekonomske škole u Čačku koja za mesec dana puni 19 godina.

Svoje iskreno srce otvorila je pre šest godina kada je pokrenula svoj jutjub kanal pod svojim imenom i prezimenom. Tamo je ispričala svoju životnu priču i dobila veliku podršku, a njena popularnost raste iz dana u dan. Želi da na taj način pokaže kako je moguće prevazići teške situacije i da oni koji se bore nisu sami.

“Nikad ne znate ko bije kakvu životnu bitku, zato sam svoju priču podelila javno i ni sama nisam očekivala tako veliku podršku. Sve to mi zaista mnogo znači, stoga sam zahvalna za svaki lajk i svakom pratiocu. To je za mene izuzetno iskustvo koje mi je tokom odrastanja pomoglo”, kaže ova hrbara mlada devojka.

Nakon završene srednje škole, nastavlja da ulaže u svoje obrazovanje tako da je od sledeće akademske godine brucoš na Fakultetu za medije i komunikacije, na smeru digitalni marketing. Krupnim i sigurnim korakom ide napred, kao što je to i do sad činila, a za ovakvog borca samo je nebo granica. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno