CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoPEŠTER Ovde đaci, kada nemaju prevoz, do škole pešače satima

PEŠTER Ovde đaci, kada nemaju prevoz, do škole pešače satima

Iako su uslovi života na Pešteru surovi, to nije pokolebalo mlade roditelje da ostanu na dedovini, ni ne razmišljajući da spas potraže u većim gradovima, piše RINA.

Ostali su na svojim imanjima, mahom se bave stočarstvom i zahvljaljujući njima škola u sjeničkom selu Bare i dalje je puna, iako se ponekad na nastavu tokom teškim zimskih meseci može stići samo na konju.

-Deca su odlična. Dobri su ljudi, odgovorni, idu redovno u školu, dobri su sportisti, dobri radnici. Prosek je vrlo dobar, odličan. Dobra stvar je da i kada odu u srednju školu nas ne obrukaju. Budu isti takvi ako ne i bolji, kaže za RINU, direktor škole, Milan Babić.

Ovu seosku školu pohađa 65 učenika, a najudaljeniji učenik mora često da prepešači i po petnaestak kilometara. Baš ono što često slušamo u pričama naših roditelja, za ove mališane je i dalje realnost. Sve to ih čeliči i stvara od njih dobre đake, vredne i uspešne ljude.

-Imam sina ovde u školi. Zimi je teško, padaju veliki snegovi. Deca pešače, do puta i prevoza, nekih pet kilometara. Ja kad sam išao, pešačio sam u oba pravca, po petnaest kilometara, kaže jedan od meštana najhladnijeg dela Srbije.

Ovu školu pohađaju i srpska i bošnjačka deca, svi su složni i kao jedno. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno