CodeArt Studio
NaslovnaReportažeGOLIJA Mečka provalila u kuću i odnela med

GOLIJA Mečka provalila u kuću i odnela med

Odavno je poznato da su se mečke na Goliji poprilično odomaćile i počele da prilaze porodičnim, piše RINA. Ipak, iznenađenjima od strane ovih šumskih životinja nikad kraja. Miloš Miletić iz sela Devići ostao je zatečen neverovatnim prizorom, kada je shvatio da je mečka upala u njegovu kuću i odnela sav med.

Foto RINA

“Kad sam ujutru ušao u objekat ostao sam u šoku. Mečka je provalila brvna, vide se njeni tragovi i unutra napravila haos. Deo tegli sa medom je razbila i pojela na licu mesta, a drugi deo je odnela sa sobom. Verovatno je osetila miris meda i upala unutra kako bi uzela hranu”, rekao je za RINU ovaj domaćin iz Devića, zaseok Đopići.

Iako nije retkost da se meštani ovog planinskih sela susreću sa ovim životinjama koje neretko na imanjima prave i veliku štetu, ovo je prvi put da je upala baš u kuću i napravila haos. Od kako se u proleće probude iz zimskog sna meštani ovog područja konstantno žive u strahu.

“Više će biti medveda nego ljudi. Sela su sve praznija i one sada prilaze blizu kao nikada ranije. Svake godine se ovaj problem ponavlja, ali rešenja kao da nema.Prepušteni smo sami sebi i Božijoj volji kad su ove životinje u pitanju. One su zaštićenije izgleda od ljudi i niko im ništa ne može”, kažu meštani Devića.

Oni dodaju da bi potencijalno rešenje za ovaj problem moglo biti formiranje hranilišta duboko u šumi, kako zbog hrane ne bi dolazile u domaćinstva meštana koji se svake godine i lično uvere kako izgleda kad ti “na vratima zaigra mečka”. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno