CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaSelaković: Poseta kancelara Šolca veoma važna, idem u Rusiju

Selaković: Poseta kancelara Šolca veoma važna, idem u Rusiju

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković kazao je da je za Srbiju veoma važna poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca i da njegove poruke neće biti „ni lepe ni lake”. On je za TV Pink rekao da je prihvatio poziv da poseti Moskvu ali nije mogao da precizira kada će doći do realizacije te posete.

“Dogovara se datum, a teme će sigurno biti važne za Srbiju”, naveo je Selaković koji je podsetio da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u zvaničnoj poseti Turskoj, koja je članica NATO i zemlja kandidat za EU.

„Niko neće govoriti u inostranoj javnosti o ovome što se dogodilo u Srbiji, šta se desilo sa zabranom dolaska, odnosno zabranom preleta. Još jednom ćemo moći da vidimo kako može da ode u jednu zemlju koja je članica NATO i kako to nije problem. Ovde je očigledno bio neki drugi problem”, rekao je Selaković.

On je dodao da je poseta Šolca Beogradu važna jer je, kako je rekao, Nemačka najveći investitor i pojedinačni donator u Srbiji. Naveo je da je razmena između Nemačke i Srbije premašila šest milijardi evra i da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 77.000 radnika.

„Poruke koje ćemo čuti nisu ni lepe ni lake. Važno da ih čujemo i da se razgovara. Nismo u prilici u razgovoru sa Nemačkom da biramo”, rekao je Selaković.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno