CodeArt Studio
NaslovnaIstaknuto(Foto) Mečka u selu kod Prijepolja uništila košnice i napravila veliku štetu

(Foto) Mečka u selu kod Prijepolja uništila košnice i napravila veliku štetu

Ni sam ne sluteći da će u toku popodnevnih sati imati nepozvane goste, Dragomir Rvović iz prijepoljskog sela Gornje Babine našao se oči u oči sa mladom mečkom koja je upala na njegovo imanje i napravila ogromnu štetu.

“Usred bela dana uništila je mi devet košnica, koje su sada neupotrebljive i pojela sve što se našlo unutra. Jednom sam uspeo da je oteram, ali nakon sat vremena ponovo se pojavila da dovrši ono što je započela, med pojela, a ramove uništila. Za jako kratko vreme napravila je štetu koja će me koštati oko 5.000 evra”, kazao je za RINU Dragomir iz prijepoljskog zaseoka Ljeljanica.

Iako je ovo planinsko selo smešteno na 1250 metara nadmorske visine, poprilično je naseljeno jer se na njegovoj teritoriji nalazi preko 25 domaćinstava stoga su ga sve do sada medvedi zaobilazili i nisu se spuštali do kuća. Sada su meštani u strahu da izađu na svoja imanja i obavljaju redovne poljoprivredne radove.

“Došla je na nekih 800 metara do prvih kuća, što ranije nije bio slučaj. Primećivali su stanovnici, čak i fotografisali njene tragove. Ono što nas brine jeste što je sve bliže nama. Nije svejedno kada znate da je možete sresti u svakom trenutku, kao što je danas upala na moje imanje. Čak i ako stoku na ispašu pustite sada je pitanje da li ćete ih žive naći”, zaključio je Rvović.

On poručuje da će štetu koju mu je nezvani gost napravio prijaviti nadležnim inspekcijama i resornom ministarstvu, kako bi bar malo sanirao gubitke, i dodaje da iako je doživeo malo razočarenje neće odustati od pčelarstva. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno