CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVulin i Lavrov o podršci i saradnji Srbije i Rusije

Vulin i Lavrov o podršci i saradnji Srbije i Rusije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Ministar Vulin istakao je da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije, saopštio je MUP.

Srpski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

Moskva, 22. avgusta 2022.- Ministar unutrasnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvanicnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ bg

Srpski ministar unutrašnjih poslova naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama, po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose, navedeno je u saopštenju. (Tanjug)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno