CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić u Bratislavi sa Lajčakom i Bilčikom o dijalogu i situaciji u...

Vučić u Bratislavi sa Lajčakom i Bilčikom o dijalogu i situaciji u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, tokom boravka u Bratislavi, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. 

“Kao i uvek, otvoren i iskren razgovor sa Lajčakom o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom”, naveo je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije” uz fotografiju sa Lajčakom.

Dodao je da su analizirali postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor.

“Ponovio sam punu posvećenost Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa između Srba i Albanaca”, naveo je Vučić.

“Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić se sastao i sa Bilčikom

U nizu susreta tokom boravka u Bratislavi, gde učestvuje na Forumu “GLOBSEC 2022”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

“Konstruktivna razmena mišljenja sa Vladimirom Bilčikom, o evropskom putu Srbije, aktuelnoj situaciji i regionalnim pitanjima”, naveo je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Predsednik je ponovio da Srbija nastavlja sa posvećenim radom na sprovođenju reformi, a posebno na unapređenju vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je od izuzetnog značaja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

“Posebno sam istakao spremnost i volju da saslušam sve argumentovane predloge koji bi ubrzali proces pregovora o članstvu, što je u skladu sa strateškim izborom naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji”, dodao je Vučić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno