CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoSDA Sandžaka: Otkazati nastup Riblje čorbe u Prijepolju, Đorđević veliča zločince

SDA Sandžaka: Otkazati nastup Riblje čorbe u Prijepolju, Đorđević veliča zločince

SDA Sandžaka zatražila je od nadležnih u Prijepolju da zabrane održavanje koncerta Bore Đorđevića, frontmena grupe Riblja čorba.

Ogranak ove stranke u Prijepolju, u saopštenju za javnost, naveo je da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u ovoj opštini, koristi za promociju, kako su ocenili, kvazi umetnika Bore Đorđevića.

-Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca, masovnih ubica, i borbi protiv “novog svetskog poretka”. Na koncertu koji je “Riblja čorba” održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đorđević je članove svog benda predstavio kao Veselina Šljivančanina, Biljanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju, stoji u saopštenju.

SDA Sandžaka u Prijepolju smatra da svi oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom.

-A ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka. Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu i više nego potrebna podrška, naveo je ogranak SDA Sandžaka iz Prijepolja.

Povezane objave

2 KOMENTARA

  1. […] “A ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka. Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umjetnicima kojima je u današnjem vremenu i više nego potrebna podrška”, naveo je ogranak SDA Sandžaka iz Prijepolja, prenosi Infolid. […]

  2. […] “A ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka. Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umjetnicima kojima je u današnjem vremenu i više nego potrebna podrška”, naveo je ogranak SDA Sandžaka iz Prijepolja, prenosi Infolid. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno