CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoMirsad Đerlek: Hrvatska slavi dan kada je pobila i prognala 250 hiljada...

Mirsad Đerlek: Hrvatska slavi dan kada je pobila i prognala 250 hiljada Srba

Član predsedništva SNS Mirsad Ðerlek osudio je kao sramotnu fotomontažu, naslovnicu i tekst hrvatskog lista “Ekspres” u kome se predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazuje sa nacističkim simbolima, i poručio da se istina o Jasenovcu ne može izbrisati.

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Ðerlek je istakao da Hrvati mogu da lažu, napadaju i vređaju, ali ne mogu da pobiju istinu i ne mogu da slome predsednika Srbije koji će se, prema njegovim rečima, uvek boriti za istinu i pravdu i napredak Srbije.

“Umesto da odaju počast žrtvama ustaškog genocida i da se, konačno, suoče sa strašnom nacističkom prošlošću, Hrvati sramotnom i bolesnom fotomontažom udaraju na predsednika Vučića koji ne dozvoljava da budu zaboravljene srpske i sve ostale žrtve ustaškog terora u NDH”, istakao je Ðerlek.

Ukazao je da ceo državni vrh Hrvatske ćuti na fotomontažu, naslovnicu i tekst hrvatskog lista “Ekspres”, koji predsednika Vučića, kako navodi Ðerlek, predstavlja kao nacistu.

“Time nastavljaju kampanju protiv predsednika Srbije koji je samo želeo da u Jasenovcu, na stratištu stotina hiljada nedužnih žrtava ustaša, oda počast. Perfidna kampanja opet, po ko zna koji put, udara i na porodicu predsednika, čiju su i veliku fotografiju objavili, pokušavajući preko onoga što je predsedniku Srbije najsvetije, da ga slome. I sve to u danima kada se Srbija sprema da oda počast žrtvama “Oluje”, a Hrvatska istovremeno slavi dan kada je pobila i prognala više od 250.000 Srba, čineći najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata”, zaključio je Ðerlek.

Na naslovnoj strani ovog lista nalazi se fotomontaža na kojoj su predsednika Vučića prikazali ogrnutog u hrvatsku zastavu, kako drži podignutu desnu ruku, aludirajući na nacisticki pozdrav, dok se u tekstu iznosi niz uvreda i neistina o njemu. (Tanjug)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno