CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoMemić: Država će obezbediti jednaka prava za sve verske zajednice u Srbiji

Memić: Država će obezbediti jednaka prava za sve verske zajednice u Srbiji

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je danas u Priboju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvorio spa centar, kazao je da kao se trudi da kao Bošnjak i ministar da lični doprinos jačanju poverenja i tradicionalno dobrih odnosa između Srba i Bošnjaka.

-Od izgradnje džamije u Priboju, veće zastupljenosti Bošnjaka u držvnim institucijama, do posebnih olakšica za džemate, država je potvrdila jasno opredeljenje. Na sastanku je bilo reči i o različitim problemima i potrebama koje imaju džemati Islamske zajednice i potvrđeno da će država obezbediti jednaka prava i olakšice za sve verske zajednice u Srbiji, kazao je Memić.

-Jedan od zahteva džemata bio je da se verski objekti Islamske zajednice ne tretiraju kao potrošači u okviru komercijalnog snabdevanja električnom energijom, već da ostvare prava na određene olakšice, naveo je Memić i dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično založio da se sva pitanja što pre reše.

Memić je istakao da samo razumevanje, dijalog, suživot i jasna namera da se očuvaju dobri prijateljski odnosi, mogu doneti dobrobit celoj zajednici.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno