CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoErdogan dolazi u Srbiju

Erdogan dolazi u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uskoro će posetiti Srbiju, potvrdio je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović.

On je rekao da se intezivno dogovaraju detalji te posete koja će se, kako je kazao, dogoditi veoma skoro.

-Ne mogu sada da otkrijem koji su datumi u pitanju, radi se naravno o narednih nekoliko sedmica i ukoliko ti planovi budu realizovani, a sva je prilika da hoće, Redžep Tajip Erdogan bi mogao biti prvi šef strane države koji će posetiti Beograd u drugom predsedničkom mandatu predsednika Vučića, rekao je Starović za RTS.

On je kazao da su interesi dve zemlje, Srbije i Turske, nesporni ali da je važan i odnos poverenja dvojice predsednika, Vučića i Erdogana. Starović je rekao da je poseta veoma značajna i da će biti reči o veoma važnim temama.

-Očekuju nas razgovori o brojnim temama iz oblasti bilateralne ekonomske saradnje, konačno zaključivanje sporazuma kojim će biti omogućeno putovanje naših državljana sa ličnim kartama u Tursku, rekao je Starović i dodao da se očekuje oko 300.000 srpskih turista u Turskoj ovog leta, a da se sa druge strane broj turskih turista u Srbiji svake godine povećava.

Starović je naglasio je i da su veoma značajna turska ulaganja u Srbiji, posebno u ona najmanje razvijena područja.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno