CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaBilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek rekao je danas u razgovoru sa odlazećim generalnim konzulom Turske u Novom Pazaru Bašarom Bašolom da su bilateralni odnosi dve zemlje, u ovom trenutku, na visokom nivou.

Đerlek je naveo da je Turska među prvih 10 spoljnotrgovinskih partnera Srbije, sa oko 400 miliona dolara direktnih investicija i više od hiljadu turskih kompanija koje posluju u našoj zemlji, saopštili su iz kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

Đerlek je istakao da očekuje veće turske investicije i u sandžakim opštinama, ali i drugim nerazvijenim delovima Srbije i naglasio da je saobraćajna infrastruktura preduslov za dolazak investitora.

Dodao je da su turske kompanije pružile veliki doprinos u izgradnji saobraćajnica Tutin-Novi Pazar i Ivanjica-Sjenica, čija izgradnja je u toku.

Prema rečima Đerleka, otvaranje Generalnog konzulata Turske je kruna saradnje dve zemlje.

Bašol ukazao je na to da su turske kompanije zainteresovane i za izvođenje radova na putevima koji će spojiti i druge gradove i opštine Sandžaka, navodeći da očekuje da Srbiji i Turskoj tek predstoje veliki zajednički projekti, zahvaljujući izuzetnoj političkoj saradnji zvaničnika naših zemalja.

Bašol je ocenio da je Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), kroz mnogobrojne projekte, doprinela promociji međunarodne saradnje, unapređenju obrazovne infrastrukture i očuvanju kulturnog nasleđa u Srbiji. (Foto Miloš Perić)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno