CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoBačevac za Infolid: Dolazak Erdogana trebalo bi da prati velika investicija

Bačevac za Infolid: Dolazak Erdogana trebalo bi da prati velika investicija

Narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Muamer Bačevac, koji učestvuje na  Konferenciji “Parlamenti i globalni ugovori o migracijama i izbjeglicama”, koju u Istanbulu organiziraju Velika narodna Skupština Turske i Interparlamentarna unija, rekao je za Infolid da očekuje da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uskoro poseti Novi Pazar i da bi tu posetu trebalo da prati i velika investicija.

-Svaki dolazak predsednika Erdogana pratila je neka investicija u lokalnu infrastrukturu. Kažu da je treća sreća, tako da bi buduću posetu presednika Erdogana trebao da prati dolazak nekog većeg turskog investitora u Novi Pazar, rekao je Bačevac za Infolid.

Bačevac, koji je predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije, deo je delegacije koju u Istanbulu predvodi Ivica Dačić, predsednik Parlamenta Srbije.

Dačić i Bačevac danas su se sastali sa predsednikom Velike narodne Skupštine Turske Mustafom Šentopom, a imali su i niz bilateralnih susreta sa predstavnicima parlamenata zemalja članica Interparlamentarne unije.

U razgovoru sa predesednikom Skupstine Turske naglaseno je da su bilateralni odnosi između dvije zemlje na istorijskom vrhuncu i da ce se nastaviti sa unapređivanjem politicke i ekonomske saradnje. 

Narodni poslanik i funkcioner SDP dr Muamer Bačevac pohvalio je politiku Turske u odnosu prema izbeglicama.

Turska je primila oko pet ipo milina izbeglica i podnela najveći teret izbegličkih kriza, pokazujući neviđenu humanost u istoriji čovečanstva, rekao je Bačevac.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno