CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoU Kragujevcu 50 mladih uči turski jezik

U Kragujevcu 50 mladih uči turski jezik

Kancelarija za mlade u Kragujevcu u saradnji sa Institutom „Yunus Emre“ organizuje besplatni kurs turskog jezika za 50 polaznika koji će se odvijeti tokom letnjih meseci.

Direktor Instituta „Yunus Emre“ Dinser Šahin rekao je da su Turska i Srbija kulturno povezane i da se u našoj zemlji turski jezik uspešno uči zahvaljujući serijama.

– Govore da je turski težak, ali u Srbiji imamo jednu veliku prednost, a to je da su turske serije ovde veoma gledane i da se tim putem polaznici i svi zainteresovani za kurs navikavaju na turske reči, kazao je on.

Šahin je dodao da postoji još jedna olakšavajuća okolnost, a to je, kako je rekao, postojanje turcizama u srpskom jeziku.

– Imamo i drugu olakšavajuću okolnost, a to je postojanje zajedničkih reči i smatra se da je taj fond negde oko 8000 reči, za koje se smatra da su turskog porekla. Nakon ovog kursa očekujemo da polaznici budu spremni da se predstave i da savladaju fond reči koji je dovoljan za osnovnu komunikaciju, rekao je on.

Kurs je besplatan, traje 12 nedelja, a polaznici imaju po 6 časova nedeljno. Institut „Yunus Emre“ u Beogradu deo je Zadužbine Yunus Emre. Osnovni cilj Instituta je predstavljanje turskog jezika, istorije, kulture i umetnosti i na taj način razvijanje prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno