CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoAmbasadori islamskih zemalja na iftaru u Novom Pazaru

Ambasadori islamskih zemalja na iftaru u Novom Pazaru

Ambasadori 12 islamskih zemalja u Srbiji prisustvovali su iftaru koji je organizovao grad Novi Pazar. Ambasadore je dočekao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa svojim saradnicima, a zatim su obišli Muzej Ras gde su razgledali Kurane stare nekoliko stotina godina. 

Foto Infolid

Ambasadori Turkiye, Pakistana, Malezije, Katara, Alžira, kao i diplomatski predstavnici Egipta, Maroka, Irana, Azerbejdžana, Indonezije i UAE, obišli su centar grada i na trgu dočekali iftar.

Foto Infolid

Kada je top oglasio vreme iftara, začuli su se ezani, a ambasadori su se iftarili na platou pored reke Raške.

Ambasador Turkiye u Srbiji Hami Aksoj rekao je da mu se sviđa tradicija zajedničkog iftara.

Foto Infolid

-Poznato je da smo 2021. godine ovde otvorili generalni konzulat i prva smo zemlja koja je u Novom Pazaru to učinila. Drago mi je što sam danas ovde zajedno sa ostalim ambasadorima islamskih zemalja na poziv gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i veoma sam srećan zbog toga, rekao je Aksoj.

Foto Infolid

Ambasador Egipta u Srbiji Basel Salah kazao je da je Novi Pazar do sada posećivao nekoliko puta.

Foto Infolid

– U Novom Pazaru se prijatno osećam. Razgovarali smo o saradnji u oblasti medicine, ekonomije… Želim da razvijam još bolju saradnju. Ovaj grad doživljavam svojim i trudim se da što više dolazim ovde i dovodim investitore koji bi želeli da pomognu ovom gradu, rekao je on.

Foto Infolid

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da se nigde na Balkanu ne oseća ramazan kao u ovom gradu.

-Ambasadori nam se uvek rado vraćaju i dolaze nam sa svojim porodicama tokom ramazana. Drago nam je što je ovo postala tradicija. Na ovaj način šaljemo lepu poruku i stvaramo nova prijateljstva. Novi Pazar je most saradnje islamskih zemalja i naše države. Mnogi od ovih ambasadora, odnosno, njihove zemlje, pomogli su našem gradu i našoj državi, rekao je Biševac.

Foto Infolid

Tradicionalnom iftaru za ambasadore islamskih zemalja u Srbiji, koji je održan u Novom Pazaru, prisustvovali su predstavnici gradskih javnih preduzeća i ustanova i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno